Kalėdinis keksas - receptas Receptai lt
Tradiciškai Drezdeno keksas kepamas iki Kalėdų likus 2-3 mėnesiams, tada per šventes būna skaniausias. Kalėdinis keksas - labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal pateiktą receptą šioje svetainėje. Tikimės, kad žiupsnį Italijos atrasite ir šiame mūsų kepamame itališkame kekse, pagardintame apelsinų cukatomis. Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas. Beveik kaip škotiškas Dundee keksas, turtingas brendžiu, amarettu ar kitu likeriu prisirpusiais džiovintais vaisiais ir riešutais. Tokią kepinio sėkmę lemia ilgas kepimas žemoje temperatūroje. Be to. I baltaja mase ipjaustau obuoli.Nepaprastai skanus keksas.Nesiau i darba, vaisinau viesnias is uzsienio visi buvo begalo suzaveti ir prase recepto.O del anonimo komentaro - taip, sviestas kepiniams duoda kokybe ir riebalu skoni.As asmeniskai negaliu valgyti tokiu keksu, kuriuose tiek sviesto kiek miltu, pvz 300g sviesto, 300g miltu. Tuomet įmaišykite tarkuotus obuolius, džiovintus vaisius ir riešutus (galite naudoti bet kokius, smulkinti nebūtina), prieskonius, galiausiai berkite su kepimo. Bet šiais metais kepsiu labai ribotą kiekį - nebus papildomos reklamos, tai yra šių metų vienintelis priminimas, kad esu, kepu ir laukiu stebuklų:) Na ką, pradedame Kalėdinį maratoną. Kalėdinis keksas Keistas dalykas, visą savaitę galvojau apie vaikystės Kalėdas ir svajojau, kaip norėčiau mamuliuko iškepto medaus torto. Kelis kartus sulaistomas alkoholiu, sulaistyti reikia paskutinį kartą ne vėliau kaip savaitę prieš Kalėdas. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart perplakite. Sako, kad itališkai virtuvei atsispirti neįmanoma – tokia ji turtinga, kvapni, gardi ir verta tik pačių geriausių žodžių. Cukrus 100 g. Irisai (smulkinti) 50 g. Tik mažutė pastabėlė: būtų gerai, jei galėtumėte razinas pasiruošti iš anksto, na, pavyzdžiui, per naktį jas mirkyti rome. Atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir išplakite su mikseriu, įdėkite. 15min naujienlaiškis praneš aktualiausias naujienas iš pat ryto! * - Privatumo politika Laukiu naujienlaiškio. Daug gerų ir išbandytų receptų vienoje vietoje, kuriuos tiesiog privalote išmėginti!
- Kalėdinis keksas, receptas Maistas 15min lt
- Kalėdinis brandinamas džiovintų vaisių pyragas
- Brandinamas magiškas kalėdinis pyragas su džiovintais
- Kalėdinis keksas - Ievos Receptai
- Mukatanas: Magiškas kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
- Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas - Keksiukai - Mufinai
Kalėdos jau tokia šventė - negali nepasisekti:) Labai lauksiu atsiliepimų. Aštrioji rožė - pyragas su feta ir pipirais. Mano kalėdinis keksas - labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal pateiktą receptą šioje svetainėje. Ingredientai: 3 kiaušiniai 200 g kvietiniai miltai 200 g cukraus 50 ml pieno 20 g kakavos 150g žemės riešutų 100 ml aliejaus Cukraus pudra Šaukštelio kepimo miltelių Gaminimas: Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Pistacijų pyragas su spanguolėmis. Šventinis pyragas su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis. Atradusi jo receptą Gimtadienio mugėje jau ne sykį geru žodžiu minėtoje „Prancūzų virtuvėje šiokiadieniams ir šventėms“, kepu jį daugiau nei dešimt metų. Aš iškentėjau neparagavusi 3 dienas, o kantresnieji jį išlaiko 1,5-2 mėnesius 🙂. Kepamas likus menesiui iki Kalėdų, bet jei pasiskubinsite dar suspėsit. Tik laukti šiuo atveju yra verta. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos, purios masės. Keksas yra labai sotus, todėl jo užteks 4-6 žmonėms. Jums reikės (8 porcijos): 1 valg. š. maltų linų sėmenų. Toks keksas turėtų papirkti visus aguonų mėgėjus, nes gaminyje jų labai daug. Jį kepu kiekvieną žiemą prieš Kelėdas jau virš 15 metų ir dar niekam nenusibodo. Bet tai yra šio kekso pliusas. Itališkas keksas. Ar kada nors lankėtės Italijoje. Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Nors man ir sekančia dieną buvo labai skanus, sviestinis,drėgnas ir labai aromatingas.
DELFI - Advento laikotarpiu ar bent Kūčių dieną visi stengiamės laikytis pasninko, tačiau jau Kalėdų rytą prasideda smaguriavimo maratonas. Ne paslaptis, kad ant gausaus Kalėdų pietų stalo visuomet atsiranda vietos ne vienam, o bent keliems desertams. Vaikai išragauja po eglute rastus saldainius, mamos ant stalo tiekia šventinį pyragą, o štai. Baltymus gerai išplakite iki putų. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Riešutus paskrudinti orkaitėje ir padalinkite perpus. Miltai 220 g. Kepimo milteliai 1 arbat. š. Druska 1 žiupsnelis. Riešutai 80 g 50 g smulkintų braziliškų ir 30 g smulkintų, skrudintų žemės riešutų. Jei norite juo gardžiuotis per Kalėdas, reikia suskubti kepti bent jau lapkričio pabaigoje. Pagal šį receptą iškeptas pyragas gaunasi drėgnas ir svaiginantis tikrąja to žodžio prasme. Kažkoks tobulas jis ir vienintelis toks. 🙂 Galbūt dėl gausybės prisiminimų valgant jį per šventes…. Stambesnius džiovintus vaisius supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su likusiais vaisiais ir užpilti pašildytu brendžiu. Jis pavadintas „Dandi“ todėl, kad pirmoji firma, kuri pradėjo kepti keksus su džiovintais vaisiais buvo «Keillers of Dundee». Toks keksas dažniausiai kepamas likus nemažai laiko iki Kalėdų, o paskui laikomas keletą savaičių ir tik po to skanaujamas. Gausiai džiovintais vaisiais apsikaišęs, man šis šventinis keksas yra pats skaniausias, neabejotinas keksų pasaulio favoritas ir tiek. Persijoti miltus ir sumaišyti su vanilinio pudingo milteliais bei kepimo milteliais. Įmušti į atskirą dubenį kiaušinius, suberti cukrų ir gerai išmaišyti. Plakant, palengva supilti į kiaušinių masę tirpintą sviestą, vanilės. O jei namų darbų neparuošėt, tai bus galima susiruošti ir vėliau. Bet vis tiek reikės bent pusvalandžio…. Pats skaniausias keksas, kokį teko kepti ir ragauti:) Nesigiriu, tikrai labai labai skanus. Jis tapo mano Kalėdinio stalo tradicija ir. Sviesto skonio "Rama Maestro" gerai išsukame su cukrumi ir druska. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome, maišant supilame pieną., 1/3 tešlos masės atidedame į kitą indą. Apelsininis aguonų keksas Šį keksą kepiau norėdama prieš šv. Jis buvo labai puikus, skanus, kvapnus ir kalėdiškas. Man, keksų mėgėjai, jis nepaprastai patiko. Jei nebūtų tiek daug puikių kalėdinių kepinių, tiek išbandytų, tiek neišbandytų, kepčiau jį kasmet. Nors kas žino - gal taip ir bus. Velykinis keksas su kondensuotu pienu. Velykiniai pyragaičiai su persikais ir varške. Tešlos paruošimas: /geriausia mikseriu/: Kiaušinius nuplauti, išplakti iki putų. Plakant berti cukrų, pilti grietinę, berti miltus, bulvių krakmolą, vanilinį cukrų, sodą, supilti citrinos sultis, išlydytą ir atvėsintą margariną ir viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės. Kalėdinis vaisių keksas žiemos šventėms. Artėjant žiemos šventėms, siūlome pabandyti išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių keksą. Šis pyragas bus puikus palydovas, einant į svečius, o iškepus galėsite jį brandinti net 2-3 mėnesius – laikui bėgant jis taps tik dar gardesnis. Jis geras tuo, kad yra netgi dar skanesnis pastovėjęs vieną ar dvi dienas, todėl drąsiai galite jį iškepti porą dienų prieš Kalėdas, o vėliau pateikti ant stalo nustebindami savo šeimą veganišku keksu. Mielieji Kalėdinio Kekso gerbėjai, ačiū kad esate, mylite ir siunčiate priminimus:) Keksų bus. O minusas būtų toks: nuo kekso paruošimo iki valgymo pradžios praeina nemažai laiko. See more of Kalėdinis Keksas on Facebook. Log In. or. Create New Account. See more of Kalėdinis Keksas on Facebook. Log In. Forgot account? or. Create New Account. Not Now. Kalėdinis Keksas. Kitchen/Cooking. Community See All. 244 people like this. 246 people follow this. Parašykit, jei ir negerai išeis (ir kas negerai), kas mažai tikėtina ir ko laaabai nelinkiu. Didžiosios žiemos šventės jau čia pat, per jas malonu prisiminti tradicinius kepinius ir išbandyti kažką naujo. Aš šįkart jums siūlau išsikepti tradicinį kalėdinį anglišką vaisių keksą, kuris puikiai tiks dovanoms, ar vakarėliui darbe, ar einant pas draugus į svečius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą