Paprastai rauginti agurkai žiemai - receptas La Maistas
Rauginti agurkai žiemai - receptas Receptai lt
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom 22. Optimalus indas agurkų rauginimui yra trys litrai. Arba "Pagaminau ir pamiršau" - sakau aš. Sukratome viską maišelyje kokias tris minutes. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Klasikiniai rauginti agurkai gaminami medinėje talpoje, prispaudžiami mediniu dangteliu ant kurio uyždedamas švarus akmuo. Mat žmonės vis labiau rūpinasi patiekalų sveikumu, maistine verte, o mitybos specialistai teigia, jog rauginimas kaip tik ir yra sveikesnis daržovių ruošimo. Visi jos patiekalai labai gardūs ir pagaminti su meile, o receptai. Ne visada aš mokėjau raugti agurkus, tad manau yra ir daugiau tokių kaip aš buvau prieš kelerius metus. Užpilant karštai agurkai paspaudžiami tik sūrymui atšalus. Tobulas receptas, nes agurkai gavosi ir traškūs, ir labai skanūs. Agurkai ‒ viena geriausiai žinomų daržovių, naudojamų ne tik maisto ir gėrimų, bet ir kosmetikos industrijoje. Ši daržovė pasižymi itin dideliu vandeningumu (vanduo sudaro 96-97% agurko vaisiaus) ir vitaminų bei mineralinių medžiagų gausa. https://pazintyslietuviams.givemedate.net/2019/12/16/elmenhorster-sultys-elijaus-knyga/
Šviežiai rauginti agurkai, receptas Maistas 15min lt
Dar viena klaida – per ilgai sūryme laikomi agurkai, jei kambaryje labai šilta, užteks 2 dienų, jei vėsiau – gali pabūti ir tris, nors aš linkusi visada perpilti po 2 dienų. Ne kartą tuo įsitikinau, todėl gamindama patiekalus stengiamės, kad tiek žiemą, tiek vasarą kartu su karštu patiekalu užkąstume ir raugintais produktais: kimči, agurkais, kopūstais. Nupjaustome agurkų galiukus. Česnako skilteles nulupame ir supjaustome į 2-3 dalis. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Pirmiausia tara- juos raugiu į 5litrius bambalius, tai yra talpa nuo geriamo vandens, limonado. Į jį sukišu visus, kurie lenda agurkus. Bulgariški marinuoti agurkėliai 15. Šparaginės pupelės žiemai 7. Todėl žiemai politikė suruošia ne marinuotus, o raugintus agurkus. Raugintos daržovės- probiotikų ir daugybės naudingų maistingųjų medžiagų šaltinis. Pagal rūšį išskiriamos trumpavaisių ir ilgavaisių agurkų veislės. Receptą man atskleidė anyta – tikra virtuvės karalienė. Rauginti šaltai agurkai yra priimtinesni organizmui.
- Agurkų rauginimo triukai: juos sužinoję, stiklainiuose
- Šviežiai rauginti agurkai - Receptai - PatarimuPasaulis lt
- Rauginti agurkai, receptas Maistas 15min lt
Susijusios rauginti agurkai ieškos
Siūlome jums greitai užraugiamų agurkų receptą. Jį šį savaitgali išbandžiau ir aš. Tiesą pasakius, agurkus raugiau pirmą kartą gyvenime. Paruošimas: 1. Pipirus grūstuvėje sutrinkite su cukrumi ir dviem valgomaisiais šaukštais rupios druskos. Agurkai 1 kg mažų Česnakai 3 skiltelės. Serbentai 1 st. 10 vnt. juodųjų serbentų lapų su koteliais Krienai 1 g. Rauginti agurkai yra tiesiog užpilami karštu arba šaltu vandeniu, pridedant druskos, krapų, kitų norimų prieskonių, ir paliekami maždaug parai pastovėti. Nors kai kurie receptai sako, kad užtenka palaikyti 4–6 valandas, jei užpylėte šaltu vandeniu, geriau luktelėti bent vieną ar porą dienų. Agurkus, krapus ir lapus nuplauname, česnako skilteles nulupame ir supjaustome į 2-3 dalis. Į maždaug 3 litrų indą arba stiklainį dedame dalį krapų, serbentų ir vyšnių lapų, česnako, pridedame agurkų ir viršuje sudedame likusius krapus, serbentų ir …. Agurkai 8 vnt. nedidelių, maždaug 8 cm ilgio (kiek telpa į stiklainį) Krapų žiedynai 3 vnt. Krienų lapas (galite papildomai įdėti ir šaknį) 1 vnt. Agurkai kaip silpnai rauginti žiemai Agurkai gaunasi kaip vasarą raugiami puode, labai skanūs, traškūs, be to, jų nereikia kaitinti, man tai vienas iš greitesnių konservavimo būdų. Permalink. Mano motulė dar deda ąžuolo, krieno lapų. O močiutė sakydavo, kad jei pili karštą vandenį, tai agurkai yra ne rauginti, o marinuoti. 🙂. Dar viena priežastis – neištirpinta druska, pilant sūrymu pirmą kartą, tuomet druskos lieka stiklainyje ir, žinoma, agurkai gaunasi per sūrūs. Ir išties, nekaitinant, neverdant marinato, nesterilizuojant išgauti gerą rezultatą yra puiku, sutaupytas laikas vasarą - tikra prabanga. Kadangi receptas jau ne pirmus metus muša skaitymo rekordų statistikas, tai ir klausimų apie jį sulaukiu labai daug. Agurkus parinkti maždaug vienodo dydžio, nuplauti gerai vandeniu ir talpinti į stiklainius. Į tarpus dėti smulkintų krapų ir česnako (nepagailėti). Galima įdėti kelis grūdelius pipirų kvapiųjų ir lauro lapelį., Druską tirpinti vandenyje, apipilti agurkus stiklainiuose. Dangtelius. Riboti jų kiekį racione reikėtų dėl vienintelės priežasties – didelio druskos kiekio. Sudėtinės dalys trilitrinei talpai: Vanduo Druska Krapai bei jų kotai Vyšnios ar juodųjų serbentų lapai 2-3 lauro. Po šio laiko šviežiai rauginti agurkai bus paruošti. Šviežio raugimo agurkai šaltame marinate. 2 kg šviežių agurkų, jei agurkai parduotuviniai …. Uždarykite ir palikite bent 12 val. Kad agurkai jau įrūgo pamatysite iš pasikeitusios vandens bei agurkų spalvos. P.S. Ragintus agurkus galima uzvakuoti ir ziemai, tereikia uzpilti karstu marinatu ir iskarto uzsukti stiklainius, apversti ir palikti, kol atves, po to laikyti rusyje.. Skanūs rauginti agurkai …. Nes būtent rauginti maisto produktai šiuo metu yra paskutinis kulinarinio pasaulio mados klyksmas. Na bent jau taip man pasakojo geriausio pasaulio restorano Noma šefas Rene Redzepi, kurio paskaitos apie maisto rauginimą, fermentavimą klausiausi Londone šiais metais. Rauginti agurkai yra geriau organizmo įsisavinami nei švieži. Agurko fermentacijos metu dalyvauja gerosios bakterijos, probiotikai, fermentai. Jie pakeičia agurko struktūrą ir pakeičia dalį jo medžiagų taip, kad jos tampa geriau įsisavinamos organizmo. Dar graikas Teofrastas rašė, kad šias daržoves galima valgyti žalias, virtas, luptas ir neluptas. Štai lietuviai jau nuo seno mėgsta dar kitokiu būdu apdoroti agurkus – juos rauginti. Politikė Rasa Juknevičienė marinuotų agurkų net nevalgo, ji mėgsta tik raugintus. Rauginti agurkai. 3 litrų stiklainį išplauname su soda. Vandenį pilame į puodą, beriame druską, cukrų ir užviriname, nukeliame nuo ugnies ir paliekame 5 minutėms, kad pravėstų. Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartųjį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus. Rauginti produktai turi daug natūralių probiotikų, kurie gerina mūsų virškinimą. Greitai rauginti agurkai. Įsivaizduokite, jog pamarinuoti ar įraugti agurkus įmanoma per 30 min.! Sausai raugtų agurkų maišelyje ir stiklainiuose receptai. Pomidorai savo sultyse. Šparaginės pupelės žiemai 7. Kaip puikiai tiks ir rauginime dalyvausi tarkuotų agurkų masė. Ne vien dėl to, kad termiškai prarandami vitaminai. Pradžioje kelioms savaitėms agurkai pastatomi 10-15 laipsnių patalpoje. Po šio laiko agurkai išrūgsta ir …. Išbandžiau dar vieną agurkų raugimo būdą - gazuotu mineraliniu vandeniu. Teisingai pasakyta: "dėl skonio nesiginčijama", nes mano vyrui daugiau patiko sausas ir greitas rauginimo būdas, o man priimtinesnis šis. Agurkus. Man paprastai telpa visi, nes juos skinu kas antra diena. Pagaliau ir aš sulaukiau to meto, kai galiu parašyti „išbandykite šį metodą ir nuo tada jūs visada tik tokiu būdu raugsite agurkus!“. Nes ši mano patirtis man leidžia tėkšti kepurę ant žemės ir sušukti: lažinkimės. Istorija, prasidėjusi prieš kelis metus ir jos pasiruošimas, trukęs kelis mėnesius. Istoriškai tai kol kas ilgiausiai pasiruošime užtrukęs mano įrašas. Rauginti agurkai 7x7; Rauginti agurkai; Pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai; Pjaustytų agurkų mišrainė; Nerūgštūs marinuoti agurkai; Nekaitinti agurkai (cukinijos) su svogūnais žiemai; Naujoviškai raugti agurkai; Natūralaus rūgimo agurkai; Miestietiški rauginti agurkai; Mišrainė iš peraugusiu agurkų; Marinuotos daržovės. Išduosiu paslaptį kaip Rauginu burokėlius:) Puikiausias būdas atstatyti hemoglobino trūkumą bei sustiprinti imunitetą. Tokiu būdu, geležis esanti daržovėje kur kas geriau pasisavinama organizmo. Rauginamuose burokėliuose itin padaugėja B grupės vitaminų: B6 ir vitamino B 12 bei lengvai pasisavinamo vitamino C. Taip pat tampa itin gerai pasisavinami. O šiaip galiu tik patvirtinti, jog rauginti burokėliai – tikras gėris, kas nebandė, būtinai turi išbandyti. O praėjusiais metais kažkokioje mugėje-šventėje buvau aptikusi skyrelį, kur ūkininkas pardavinėjo “viską, kas rauginta” – pradedant kopūstais ir agurkais, baigiant pomidorais bei kelių rūšių paprikomis. Vėl „madingas“ receptas – rauginti agurkai su krapais. Prekybos centro maisto gamybos departamento vadovo teigimu, šiuo metu daržovių rauginimas išgyvena renesansą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą